webdesignfoodvirtuallifecubeaboutlinkshousegadgets

A place to discuss gadget ideas, electronic devices, design tips



Log Of Building A Drupal Website





This page contains the progress of the design of this site www.cloudeddesigns.com

12/3/2012 - Fixed header background

The default Drupal themes installed by the host didnt seem to allow a background image to fill the entire header block. Looked around on drupal.org and chose the mayo theme as it "provides easy background header" - http://drupal.org/project/mayo

Downloaded the zip file to C: drive (http://ftp.drupal.org/files/projects/mayo-7.x-1.2.zip ), unzipped and ftp'ed to cloudeddesigns.com/wwwroot/themes/mayo

Went to admin panel on drupal in cloudeddesigns under appearance, and it now appears as a disabled theme

Clicked ‘Enable and set as default’

Change page width to 1100px instead of 90% which fixed resize problem of header – any colour theme except mayo default doesn’t seem to work, so leaving it like that for now.

5/3/2012 - Added content

Added about 8 articles on various designs, but still having troubles with the header image. I want the image to fill the entire screen, but adding it in the Bartel theme menu treats it as fluid and it scrolls over to the right



Website seems to be sluggish - currently have logging on as well as un optimised images, but I'd have thought these days a few 400k images would be nothing. Response time from http://www.websitepulse.com

Website test results

URL tested: http://www.cloudeddesigns.com
Test performed from: Seattle, WA
Test performed at: 2012-03-06 02:14:34 (GMT +00:00)
Resolved As: 174.36.143.32
Status: OK
Response Time: 3.824 sec
DNS: 0.096 sec
Connect: 0.002 sec
Redirect: 0.000 sec
First byte: 3.719 sec
Last byte: 0.007 sec
Size: 28497 bytes










1/3/2012 - playing with Banners





28/2/2012 - Initial Version of Site

Set up Drupal and played around with the settings. The installation from the webhost was initially simple, but because it was on a Windows server there was an annoying bug on the home page.

Turns out IIS doesnt pass a parameter so I needed to make the following fix to bootstrap.inc

Was always getting a URI error on line 1401 of bootstrap.inc - googling showed that this was because IIS doesnt pass a parameter.

http://drupal.org/node/133424

Changed line 1400 from
if (isset($_SERVER['argv']) {

to
if (isset($_SERVER['argv']) and !empty($_SERVER['argv'])) {



1, 2 3

(C) Acute Software 2011 - 2015